Vol 40 Nro 2 (2022)
Vol 40 Nro 2 (2022)
Image

Mikael Fogelholm
Ravitsemustieteen kehitys – Muuttuvatko harppaukset sipsutuksiksi?
Ravitsemustiede on ottanut suuria harppauksia, mutta viime vuosikymmeninä harppaukset ovat muuttuneet sipsutuksiksi. Pikemminkin tutkimuksissa on menty yhä pienempiin yksityiskohtiin.
Image

Eero Rauhala
Mustan aukon ajattelu – Fysiikan reaaliobjekteista ajattelun ideaalisiin objekteihin
Image

Briitta Koskiaho
Yliopisto yhteiskunnan palvelijana vai totuuden etsijänä?
Image

Helen Partti
Kuolema tekee comebackin – Media-antropologi Johanna Sumiala tutkii kuolemaa internetissä
Image

H. K. Riikonen
Kai Laitinen – monipuolinen toimija kirjallisuuden kentällä
Image

Reetta Kettunen
Laadukas tieto kuuluu kaikille – Vastuullisesti tuotettu tieto vaatii vastuullista käyttöä
Image

Tanja Pessi ym.
Dosenttinimikkeelle perusteltu käännös on "Associate Professor"
Image

Maritta Pohls
Nainen, joka ei mahtunut raameihin – Edelläkävijä Aino Malmbergin elämä
Image

Katja Uusihakala
Ruokahistorian runsaudensarvi – Ritva Kylli vie aikamatkalle suomalaisiin ruokapöytiin
Image

Marjaliisa Hentilä
Upea Alli – Presidentin puolisoksi päätyneen Alli Paasikiven elämäkerta
Image

Olli Kleemola
Kalle Lehmuksen ihmeellinen elämä ja teot – Uusi aineisto valottaa sota-ajan harmaata eminenssiä
Image

Leena Eräsaari
Työttömyyspolitiikka on armotonta menoa – Sosiologit tutkivat työttömien omia kertomuksia
Image

Harri Högmander
Oudokki, verrokki, riski ja moni muu – Uusi tilastotieteen sanasto